Ingredienser Portioner: Ger 1 sats, ca 40 bullar 2 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 2 msk rom eller vatten 50 g jäst 175 g rumsvarmt smör 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 1/2 tsk salt 800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats) 1 dl russin mjöl till utbakning 1 ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
Rulla till S-bullar (glöm inte bara fyllning på halva degen, sen flippa för andra halvan). Skär inte för tunna bullar hellre mindre och tjockare så att de inte blir platta.
Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Här är mitt recept i alla fall - vilka är dina godaste lussebullar. Jag bakade årets lussebullar, eller nussebullar, som min tvååring säger, häromdagen
Snart börjar det närma sig jul igen och äntligen är det dags att börja baka lussebullar. Alla känner väl igen den ständiga jakten på den perfekta lussebullsdegen
Alla har väl sitt favoritrecept på saffransbullar. Det här har jag använt sedan jag var 12 år, jag fick receptet av min mormor som bakade fantastiskt goda saker
I Icas Buffétidning förra året så fanns recept på - enligt deras provkök - den godastelussebullen. Jajjamän, här har har jag "tjuvstartat" med lussebullsbak
Tidigare har jag gett er recept på de GODASTE pepparkakorna -. nu ger jag er de GODASTE lussebullarna. -Mamma, de här är nog typ de GODASTE lussebullarna jag någonsin ätit
Jag tycker inte man ska ha kesella i degen, och jag tycker även att man ska ha rumsvarmt smör, blötlagda russin och saffran som har legat i rom för den ultimata, saftiga och smakrika lussebullen
Kan inte riktigt fatta att det redan är första advent. Den här hösten har bara rusat förbi och det milda vädret gör ju inte precis att julkänslorna infinner sig snabbare
Kommentarer
manuela-2
Bästa degen. Fick ta aningen mer mjöl. Kör mandelmassefyllning (150g smör, 1,5 dl socker
manuela-2
+ 1,5dl mandelmassa. Pärlsocker på toppen
manuela-2
Rulla till S-bullar (glöm inte bara fyllning på halva degen, sen flippa för andra halvan). Skär inte för tunna bullar hellre mindre och tjockare så att de inte blir platta.
Logga in eller Registrera för att kommentera.