De ska få fin färg men akta så de inte bränns. Arbeta ihop degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig
till exempel "Mamma, jag är ledsen, men det är godare mat på dagis än hemma". Så goda att jag fick skämmas några dagar senare då vi fick lussebullar hos en kompis och min femåring utbrister "De här är mycket torrare än våra"
Ingredienser Portioner. Ger 1 sats, ca 40 bullar 2 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 2 msk rom eller vatten 50 g jäst 175 g rumsvarmt smör 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 1/2 tsk salt 800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats) 1 dl russin mjöl till utbakning 1 ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Riktigt snygga saffranslängder. Godare och saftigare lussebullar har jag aldrig ätit. Även russinen blir mycket saftigare och godare om de får ligga och dra i sprit ett tag
Snart börjar det närma sig jul igen och äntligen är det dags att börja baka lussebullar. Alla känner väl igen den ständiga jakten på den perfekta lussebullsdegen
Så vi har suttit lääänge vid frukosten, planerat och pratat, kikat på min nya blogg som är på gång, men oj vad det är mycket man måste tänka på (läs någon som är väldans petig, he, he
Tricket är att hålla nere mjölmängden så mycket som möjligt, så de inte blir torra och trista. Det blir fantastiskt saftiga lussebullar som inte är så snygga men alltid gör stor succé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.