Här är mitt recept i alla fall - vilka är dina godaste lussebullar. Jag bakade årets lussebullar, eller nussebullar, som min tvååring säger, häromdagen
Ingredienser Portioner. Ger 1 sats, ca 40 bullar 2 paket saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 2 msk rom eller vatten 50 g jäst 175 g rumsvarmt smör 5 dl rumsvarm mjölk (3 %) 1/2 tsk salt 800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats) 1 dl russin mjöl till utbakning 1 ägg till pensling Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Snart börjar det närma sig jul igen och äntligen är det dags att börja baka lussebullar. Alla känner väl igen den ständiga jakten på den perfekta lussebullsdegen
Alla har väl sitt favoritrecept på saffransbullar. Det här har jag använt sedan jag var 12 år, jag fick receptet av min mormor som bakade fantastiskt goda saker
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, pepparkakskrydda och salt i en skål och blanda med ägg och socker blandningen
I Icas Buffétidning förra året så fanns recept på - enligt deras provkök - den godaste lussebullen. Jajjamän, här har har jag "tjuvstartat" med lussebullsbak
nu ger jag er de GODASTElussebullarna. Tidigare har jag gett er recept på de GODASTE pepparkakorna -. Vi passade på att värma lite glögg och ta fram lite av pepparkakorna vi bakat tidigare och njöt i fulla drag av de nybakade lussebullarna
Äntligen snöar det här i Maryland, riktigt mysigt. Det kan vara lite svårt för mig att känna nostalgisk julstämning i USA om jag inte bakar svenskt julgodis eller andra julrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.