I kakor också, för den delen…. Nu har jag hittat på ett glutenfrittmorotsbröd som stillar mitt begär. På den tiden då jag inte åt glutenfritt så var morotsrutor det godaste brödet jag visste
Täck ev brödet med bakplåtspapper mot slutet om ytan verkar bli för brun/hård. Det underlättar att ta en våt iskall handduk runt formen samt att man skär lite försiktigt runt kanterna innan man vänder brödet upp- och ned
Det blir en väldigt knaprig och tjock skorpa som är ovanlig på glutenfritt bröd, brödet ska vara mjukt inuti och ej torrt då har det vart inne för länge
Glutenfrittmorotsbröd i långpanna (12 rutor). Glutenfrittmorotsbröd i långpanna (12 rutor). Jag gillar att baka med morot, det ger bland annat brödet fibrer, saftighet och fin färg
Dock kan jag garantera att man kan använda andra grönsaker/rotfrukter än just morot, för tidigare har jag gjort ett liknande bröd av broccoli, det receptet hittar ni här
Mina ägg, som jag köper av en kompis, är dessutom värpta av lyckliga hönor som kaxigt sprätter omkring i det fria och mumsar i sig grönska, så gulorna gör skäl för sitt namn och lyser som solen själv
Som jag har berättat tidigare så har jag det senaste året tappat en del i vikt, alldeles utan ansträngning, och alldeles utan att ens göra minsta försök i den vägen
Jaha, då var det dags för veckans brödbak igen. Maffigt är bara förnamnet. Nja, jag lovar förstås ingenting, men nog har du bättre förutsättningar att komma i toppform än om din morgonmacka består av en skiva vitt rostbröd med marmelad
Så jag googlade lite och hamnade på tidningen Hembakats recept för havrebullar, jag hade dock inte samma ingredienser hemma så jag modifierade receptet lite samt räknade om det förbakmaskinen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.