Skär med en kniv till rutor. Koka upp vattnet och häll i blandningen rör om till en smet. Häll ut smeten på en plåt lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut tunt på pappret
Mixa mandel, valnötter ochsesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Det här brödet är ett favoritbröd här hemma och det är perfekt att skiva upp och fylla frysen med
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Fröknäcke med kokos. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Tryck ut runda kakor med en rund form tex en skål eller glas. Igår blev det bak här hemma, jag gjorde havreoch quinoabröd som blev riktigt goda och fluffiga
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havreoch råg. Enligt mig är kombinationen hallon och rabarber helt fantastisk och täcket av råg & havre är verkligen pricket på i
Baka med godis är uppskattat och de här kakorna är dessutom hur enkla som helst att röra ihop. Blanda socker, havregryn, kokos, vaniljsocker och mjöl i en skål
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregräddeoch slutligen honung
Strö över t ex solros, sesam eller pumpafrön. Blanda allt och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 6 dl havregryn. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta. Blanda havregrynoch vatten och låt svälla i ca 20 min. 6 dl havregryn. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta
Fyll på med krämen och varva resterande smet med mandelspån på toppen. Mapelsyrup är ju socker det med, men mycket bättre än vanligt socker i alla fall
Knäckiga havreoch kokos-kolakakor med mörk choklad. Rör ihop kokos, havregrynoch socker. havre,. Min mor bakade alltid dessa och jag minns så väl att jag älskade dom just för att dom smakade kola och påminde lite om knäck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.