Strö över frön och täck med folie. Vispa äggen lätt och rör ner morotsröran. Blanda de rivna morötterna, rivet skal och saft av citronerna, kokosmjölken, sesamfrön och salt i en kastrull
Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat med naturliga råvaror. Ett av de godaste bröd jag bakade på den tiden jag använde mjöl var ett saftigt citronbröd med hög andel smör
Att baka glutenfritt bröd tar ingen tid alls - i jämföresle med vanligt bröd som oftast ska jäsa. Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Jag har den senaste tiden läst en del om ayurveda och försökt förstå/lista ut vilken personlighet/kroppstyp som mest stämmer in på mig och vad jag med tanke på det borde äta för att må som bäst
För det allra mesta brukar jag ju baka riktigt grovt och innehållsrikt, glutenfritt bröd. Under fliken Glutenfritt/Matbröd hittar du många förslag på det
Att nattjäsa glutenfritt bröd är inte lika lätt att lyckas med som med tex råg eller vetedeg. Det ger en god skorpa vilket annars är svårt att få till på glutenfritt bröd
En skiva nybakat glutenfritt surdegsbröd med ost och en driva havtornsmarmelad från. Vet ni vad, jag har så smått fått pippi på att baka glutenfritt surdegsbröd
Glutenfritt sodabröd medsolrosfrönoch teff. Ett snabblagat glutenfritt bröd som inte behöver jäsa. Du behöver börja blanda med en gång och röra hastigt i någon minut så att det blir en slät deg utan klumpar
Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Jag älskar att exprimentera med olika brödsorter, och det här är den senaste innovationen, ett riktigt näringsmaxat bröd - glutenfritt förstås - med en massa go´a ingredienser i form av bra fettsyror, viktiga mineraler, vitaminer och fibrer
De här kexen kom till i hastigt mod när jag skulle göra små snittar med skagenröra och upptäckte att jag inte hade det skivade formbröd i frysen som jag var övertygad om att jag hade
Jaja, ni får väl tycka det, men jag har hittat ett som jag tycker fungerar, och sedan varierar jag innehållet med olika mjöl, frön, nötter, bärpulver och frukter
Då det är både glutenfrittoch mjölkfritt passar det många, du kan variera smaksättningen med t ex brödkryddor och pomeransskal eller soltorkade tomater och örter
Riv morötterna och lägg ner dem tillsammans med övriga ingredienser i en matberedare. Jag hittade det här receptet på bloggen "Jennys goda liv" och kände direkt att dessa måste jag göra
Dem har jag repriserat ett otal gånger, liksom hälsofrallorna medmorot. Det här receptet är också med ägg och färskost, men jag har förstärkt bullarna med lite extra godsaker för att göra dem snäppet nyttigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.