Och som glutenintolerant gör jag som så ofta en egen variant av ett annat recept – här är pajdegen min egen medans fyllningen är från Mandelmanns recpet
Jag har ett skafferi med många olika mjölsorter för att kunna experimentera med glutenfriarecept och det är precis vad jag gjort de sista veckorna till barnens stora glädje eftersom det inneburit att jag gjort pannkakor flera dagar i veckan och de har ätit dom till frukost
Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept. Perfekt frasiga våfflor som smakar precis som våfflor ska smaka
GILLAR DU DET HÄR RECEPTET. RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22×32 cm. - Mitt nya favoritbröd (klick) RECEPT TILL 1 MINDRE LÅNGPANNA, min är 22×32 cm
Först ut är detta glutenfria bröd. Receptet fick jag av min ex-kollega Andrea. Måndag och vi river av en vecka med fyra nationella prov i engelska för åk 6 och 9, sambedömning av svenska nationella uppsatser och annat skojsigt
Det blev tummen upp från mitt testsmakargäng - inklusive Lilla I - så här kommer receptet. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
) Smörj våffeljärnet med en klick smör och grädda våfflorna tills de blivit frasiga och gyllenbruna. Lägg de färdiga våfflorna på ett galler så de behåller fraset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.