Glutenfria jordgubbscupcakes
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g smör, mjukt
  • 12 dl sötströ, stevia eller lättströ
  • 12 ägg
  • 14 dl glutenfri mjölmix, till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk vaniljpulver
  • 11 ½ dl grekisk yoghurt
  • 11 citron, finrivet skal
  • 13 dl jordgubbar
  • 1300 g Philadelphia, rumstempererad
  • 1½ dl honung
  • 150 g smör, mjukt
  • 12 msk jordgubbspuré (mixade jordgubbar)
  • 16 färska jordgubbar, delade på hälftenMuffins: sätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Vispa smöret och sötströt, stevian eller lättströt poröst.
  • 1 Tillsätt ett ägg i taget.
  • 1 Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten växelvis med yoghurten.
  • 1 Vänd ner citronskalet i smeten.
  • 1 Skär jordgubbarna i små bitar och vänd i smeten.
  • 1 Häll smeten i pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).
  • 1 Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  • 1 Frosting: mixa färskosten och honungen, vispa ihop smöret och jordgubbspurén med elvisp. Mixa i lite i taget av smöret och jordgubbsblandningen (den kan se lite skuren ut men går ihop i färskosten).
  • 1 Fyll upp i en spritspåse med stjärntyll, spritsa på muffinsen.
  • 1 Garnering: garnera med jordgubbar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.