Först ut är detta glutenfria bröd. Dela den i två och arbeta till runda bröd med hjälp utav mjölet. 500 g Semper Bovete & Teff Mjöl, spara 1/2 dl till utbakning (1 pkt/cirka 8 dl). Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt olja, salt och honung och mixen men spara 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen i maskin med degkrok i cirka 5 minuter tills du har en jämn och fin deg. Baka bröden i mitten utav ugnen och sänk temperaturen till 230 grader när brödet åker in, baka i cirka 25 minuter. 500 g Semper Bovete & Teff Mjöl, spara 1/2 dl till utbakning (1 pkt/cirka 8 dl)
Brukar bli en macka ihop med frukostgröten/chiapuddingen och även till eftermiddagskaffet. Strössla med frön och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills brödet fått fin färg
Vill du ha fler tips på goda, glutenfria bakverk till julens kakkalas så hittar du en hel del gott i mina kokböcker Gammaldags husmanskost på nytt sätt och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Hacka timjan och tillsätttillsammans med vallmofröna i smeten och blanda allt väl. Sätt in dem i ugnen igen och låt gräddas cirka 25-30 minuter till. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt och låt de torka upp i ugnen cirka 10 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.