Idag tänkte jag bjuda er på glutenfriasmå hallongrottor. Jag tänker bjuda dels på mina populära mandelhavrekakor med kardemumma, chokladsnittar som det kanske kommer recept på senare, och de här små naggande goda hallongrottorna
Så här gör du mina goda glutenfria cookies. De här små godingarna kan man faktiskt unna sig både en och två av utan alltför dåligt samvete över att man hänfaller till onyttigheter
Det här receptet på glutenfriasmåkakor liknar inget annat recept jag har hittat. Men mina glutenfria pepparkakor som jag bakade i julas blev ju jättebra, så jag utgick lite från det receptet när jag skapade detta
Forma degen till små kulor och platta ut till mm-tjocka kakor. GLUTENFRIASMÅ SÖTA NORIKEX1 dl rostat kikärtsmjöl (vanligt duger också, eller använd kastanjemjöl om du har turen att hitta det)1 dl glutinöst rismjöl (kolla i asiatiska affärer, använd annars vanligt rismjöl)1 dl kokosfibrer/kokosmjöl½ dl hela linfrön½ msk vaniljsocker½ tsk bakpulver1 smulat nori-arkca 100 g silken tofu4 färska urkärnade dadlarBlanda alla torra ingredienser
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
Jag köpte små aluminumformar, då jag bara hade större springformar hemma. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Blomkålspizza är ett alternativ för den som vill ha en nyttigare pizzabotten utan gluten. En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa
Låt småkoka en minut. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.