G. l. u. t. e. n. f. r. i. p. z. a. m. d. s. o. c. h. F. b. 2. 0. 1. 5. 6. y. Ö. v. g. N. H. ä. k. å. D. j. ,. R. S. ö. I. (. x. ). E. á. 8. P. T. B. L. 3. A. /. O. …. -. C. W. e G. d l
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Här är recept på Glutenfria frallor. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
En trend som tagit matvärlden med storm som jag var tvungen att testa. Salt & peppar. Lägg på en plåt med bakpapper och platta ut till en rund pizzabotten
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.