Det blir att packa med sig matsäck och idag gjorde jag baguetter som kommer passa utmärkt. Jobba med fuktiga händer (vatten eller olja) och forma två baguetter och det kommer bli rätt kladdigt
Här är ett recept på glutenfriabaguetter som jag gjorde på bovetemjöl och durramjöl. Men jag har lärt mig en del knep och tips från Ulrika Davidsson ur hennes utmärkta kokbok med glutenfria recept
Jag valde därför att titta in på hemsidor från företag som säljer glutenfria produkter och prova olika recept därifrånRent ekonomiskt är det en höjdare att baka sitt eget bröd
En av de godaste baguetter jag vet är Skagenbaguetten. Idag är det Picknickens dag. Den godaste jag har ätit hittills är på ett kafé i Jönköping där jag är uppvuxen
Ugn 250º. Rör ut den smulade jästen med degvätskan (vatten och olja) som du först har värmt till 37°. Rör i fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.