Traditionella vaniljmuffins med det perfekta fluffet och en krämig chokladfrosting på. Med det här inlägget är jag med och tävlar i Månadens Sötsak på temat “Muffins”
Glutenfria tranbär och citron-scones. Tillsammans medlemoncurden passar ju en färskost alldeles perfekt och jag är ju garanterat inte den första att hylla Oatlys nya pålägg – påMackan – vilket kanonpålägg
Tårtan var en ljuvlig skapelse med jordgubbsmousse och lemoncurd, toppad med italiensk maräng. Bred ett tunt lager medlemoncurd (hemgjord eller köpt, bestäm själv) över bottnen
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.