Smuldeg. Rör ihop rumsvarmt smör, mandelmjöl, havregryn, kokos och muscovadosocker. Bred ut en tredjedel av smuldegen i botten på en pajform, 24 cm i diameter
1,5 dl Finax glutenfri ljus mjölblandning1,5 dl glutenfria havregryn125 g vegetabiliskt margarin1 dl + 2 msk strösockerFrukt och bär som äpplen, rabarber och blåbärSå här gör du. 1,5 dl glutenfria havregryn
Blanda med strösocker och ljus glutenfri mjölmix. Steg. 1. Klart. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Hacka rabarber och persika i bitar, ungefär en halv centimeter stora
3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix. 3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix. Blåbärspaj är något av det bästa som finns enligt mig och det här receptet med smuldeg är en riktig favorit
4-6 portioner 100 g smör/margarin3 msk sirap, ljus eller mörk½ dl strösocker2 dl maizenamjöl eller glutenfri mix--------4-6 syrliga äpplen1 msk kanel1 msk socker1 tsk ingefära (var lite försiktig med ingefäran för den har dominant smak)Grovhackad mandel eller mandelspån Ugnsvärme - 225 graderDela smöret i bitar och lägg i matberedaren
För att laga Glutenfrismulpaj med rabarber1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. 2. Tillsätt matfettet i små bitar och blanda samman till en smulig massa
Till en sagolik smulpaj. Jag blir så lycklig när jag hittar nya ekologiska produkter i butiken, som det tidigare bara funnits konventionellt producerade varianter av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.