Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
Blanda rabarberoch sirap i en kastrull och sjud rabarbern så att den mjuknar något. Tillsätt matfettet i små bitar och blanda samman till en smulig massa
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
Blanda socker och potatismjöl med den skurna rabarbern direkt i formen. Servera med vaniljsås. Smält matfettet i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Servera gärna med en makalöst god vaniljkräm/sås, recept på det hittar du här i detta inlägget. Servera gärna med en makalöst god vaniljkräm/sås, recept på det hittar du här i detta inlägget
Råa rabarber är på tok för sura på min smak, så i detta recept har jag valt att koka rabarbernmed kanel & socker, det ger den mer sötmna, och jag tycker nästan att den smakar mer då
Servera med glass. Rör ihop rumsvarmt smör, mandelmjöl, havregryn, kokos och muscovadosocker. Blanda björnbär, potatismjöl och socker, och lägg i formen
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Börja med att skala och skär päronen till klyftor och ställ åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.