) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Jag älskar smulpaj. Ska göra pajfyllningspåsar medrabarberoch jordgubbar, att lägga i frysen. Blanda i en skål med lite socker, vaniljpulver och potatismjöl
Strö över socker ochkardemumma. 1 Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp. 3 Ta ut formen och fördela päronskivorna på de gräddade smulorna. Strö resten av smuldegen över fyllningen och grädda i cirka 25 minuter tills pajen är gyllenbrun. 5 tsk stötta kardemumma kärnor
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak. (har du rabarber sänk till 175 grader och kör 30 min så de blir mjuka)
På midsommarafton är det ju obligatoriskt med sommartårta och i år gjorde jag en glutenfri tårta med jordgubbar ochrabarber på kokosbotten - suveränt god och lätt att göra
Du kan enkelt smaksätta ditt eget råsocker på liknande sätt med kanel, nejlikor, vanilj ochkardemummaoch ha i en burk, färdig att ta fram och använda när baklusten sätter in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.