Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar
På den tiden var jag inte så haj på det här med att anteckna vad jag gjorde när jag lagade eller bakade, så jag hade inga exakta mått på den men la upp ett ungefärligt recept ändå
Veganska brownies med lakrits. Spritsa soyavispgrädde ovanpå och toppa med granatäpplekärnor. Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri)
I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Boken innehåller även har ett recept på glutenfrivegan-pastadeg (receptet nedan är med ägg) och såklart massor med goda såser och rätter att göra av pastan
Glutenfri, mejerifri, utan ägg, raffinerat sockerfri. Jag skulle tro att det här brödet är lika gott att klicka ut i portionsformar på en plåt också, forma i så fall med lite lätt fuktade händer
Veganskchorizopastamed grönsaker. Låt stå på låg värme medan du kokar klart pastan. Det här med veganmat är något som alltid ligger och puttrar nära ytan hos mig
Den innehåller varken kött, pasta, mjölk eller ost och passar därför glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, vegetarianer/veganer och självklart alla andra också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.