Goda glutenfriaochmjölkfria syltgrottor. En av gästerna är glutenintolerant och därför bakade jag dessa glutenfria syltgrottor som jag hämtat från Jessica Frej och Maria Bloms bakbok Nytt Fikabröd
Ta upp degen på bakbord, mjölat med valfritt glutenfritt mjöl. Förbered plåtar med bakplåtspapper. Det går bra att använda andra naturligt glutenfria mjölsorter som du har hemma
Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Glutenfriaochmjölkfria bovete- och havrescones med chiafrön. Jag föredrar att använda yoghurt när jag bakar glutenfria scones, då jag tycker får en bättre konsistens
Blanda mandelmjöl och bakpulver och vänd ned i äggpöset med luftiga tag. Jag har sedan dess hunnit göra kakan ytterligare en gång, då med kokosflingor i stället för vit choklad eftersom jag hade slut på den
Till första advent gjorde jag en helt mjölkfri variant av kakan medmjölkfritt margarin och ekologisk havregrädde från Oatly, och den blev precis lika bra
Kladdkaka… kladdig, sensuell, enkel, snabb och som samtidigt ger en känsla av vardagslyx… på samma gång som den är naturligt glutenfri, mjölkfrioch utan vitt socker
Banankakan är både glutenfriochmjölkfri, men inte helt vegan eftersom den innehåller ägg. Efter det har jag faktiskt repriserat kakan flera gånger med alldeles nyköpta fräscha bananer och dito dadlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.