en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smakutav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksättamed exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta
Ta bort det övre papperet försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet
) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla av saffran, vanilj och apelsin
Scones medsmakav vanilj och fikon. Pga att jag gått och fortfarande går på diet så har det inte blivit att jag bakat med så mycket annat än havremjöl och kokosmjöl när jag väl bakat
Denna gång med ljuvlig smakavkardemumma. Jag har märkt en ökning av träffar på recept med rullrån. Har fått bra svar från andra läsare och det verkar vara ganska enkelt att hitta hos någon av de större vitvaru/tv kedjorna
Denna kaka har jag själv testat fram strax efter det att jag hade varit på kurs med Mia Öhrn. Gör gärna dubbelsats och dela med dig eller frys in till senare tillfälle
Jag har gjort äppelpajstrips som jag serverade med kolasås. Säger bara I'm in heaven. Dessa rabarberpaj stripsen är minst lika goda och serverades med fluffig vaniljvisp och svenska jordgubbar
Är du en av dem som precis som så många andra gett ett löfte om att bli mer hälsosam så har du ju faktiskt hamnat rätt då jag försöker bjuda på massvis med goda recept på sånt som är hälsosamt för både kropp och själ, utan att ta bort njutningen med god mat och sötsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.