) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla av saffran, vanilj och apelsin
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt och pösigt och tillsätt "huskröran". Den som vill kan förstärka apelsinsmakenmed lite apelsinlikör eller apelsinarom, men det är ingalunda nödvändigt
Servera medvaniljsås eller gräddglass. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är. Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker och mortlade kardemummakärnor i en skål tills det blir vitt och fluffigt
En supergod glasstårta smakavvaniljmed en chokladig oreokexbotten. Smält nutella och choklad på svag värme och spritsa eller ringla den i en fin stråle i en spiral med början från mitten av tårtan
Ta bort det övre papperet försiktigt med en palette eller liknande och strö lite flingsalt över. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet
Forma fyra sconesav degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vi såg på Cockpit, sevärd film och med en höst fylld av studier om genusperspektiv var den även intressant att se ur den aspekten
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna
Den här gången använde jag kärnorna som ger den där speciella körsbärsmaken, plus att jag lät en vaniljstång koka med i marmeladen, ett tips från en kär kollega som precis som jag är lite insnöad på att pyssla i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.