Glutenfri pasta förstås - den här gången bönpasta av sojabönor - och till det en lättgjord, smakrikoch grönsaksförstärkt röra på champinjoner, grönkål, brysselkål, oliver och bacon
Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här medglutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Jag funderade över vad jag skulle göra av dem och tänkte först att jag skulle göra någon slags crepes med champinjonfyllning men det kräver lite bättre planering än vad jag hade över tyvärr
Det glutenfria pajskalet är en ny favorit, som jag är riktigt nöjd med. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, ochmed ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge ochmed en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan och getost
Och det rycket gör vi med en riktigt god pizza som är både vegetarisk ochglutenfri. Pizzabotten gjorde jag på en glutenfri universalbakmix från Urtekram, och den kan jag verkligen rekommendera om man har bråttom och snabbt vill slänga ihop en pizza
Kastanjemjöl är inte så vanligt kanske, men användbart när man bakar glutenfritt. Jag har i alla fall gett upp hoppet om att få en invitation, och tänker mumsa på små ostmuffins här hemma, kanske tillsammans med lite sallad, några oliver och lite goda italienska charkuterier
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.