mandel- eller sojamjölk, eller vanlig komjölk med eller utan laktos. Servera på klassiskt vis med lönnsirap och en klick smör (eller mjölkfritt margarin), eller med färska bär
Strimla lövbiffen i halvcentimeterbreda strimlor och salta och peppra dessa väl. Stek champinjonerna tillsammans med Aromat och svartpeppar i en stor stekpanna tills de får fin färg
Häromdagen serverades den här goda pastarätten till lunch härhemma. För ett vegetariskt alternativ kan du i stället för bacon slanta ned en vegokorv - alternativt bara hoppa över baconet och förstärka med mer av det andra
Strö över saffran och låt den bryna med löken en liten stund. Till denna gjorde jag en potatisaioli ochIda-M hjälpte till att baka ett ljuvligt focacciabröd
Servera med bär eller kanske kvarg om du äter/gillar det. Dessa pancakesen va verkligen supergodaoch man höll sig mätt på dem länge, win-win helt enkelt
Valfri pasta, kokt enligt anvisning på paketet. Pastan är glutenfria "snören" av majs från en italiensk tillverkare (italienarna är bra på det här medglutenfritt), och röran är en riktig goding - en smakrik blandning av champinjoner, purjo, vitlök, räkor, parmesan och en god kryddblandning
Servera med en god sås eller rårörda lingon. Då jag har två potatisbullsälskande ungar OCH dessutom är dom två våffelälskande ungar (plus en man som älskar potatis med än HåkanBråkan) så slår det här inte fel på något sätt här hemma - varken hos stora eller små
Den är verkligen god denna banankaka med kokostosca. Jag har sett flera varianter på mjuka kakor med kokostosca som blåbärskaka, chokladkaka, kladdkaka ochmed en helt vanlig sockerkaksbotten
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Ta upp degen på bakbord, mjölat med valfritt glutenfritt mjöl. Förbered plåtar med bakplåtspapper. Har ju recept sedan tidigare på goda bullar, men dessa blev bäst hittills
Avsluta med att ta upp degen på mjölat bakbord och knåda till en slät deg. Naturligt glutenfria mjölsorter suger åt sig mer vätska – därför är det klokt att börja med den lägre mängden mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.