) Den här gången blev det en äppelkakamed mandelmassa ochkanel. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Men äter man även LCHF finns ju ingen anledning att äta de fabriksbakade glutenfria bröden, då de innehåller massor av kolhydrater från majsmjöl och rismjöl
Dofta över kaneloch kardemumma. kanel, kardemumma efter smak. Den där första kakan hade jag vunnit pris med i tidningen Land, och den var inte glutenfri
Om du gör en äppelkaka är det gott med lite kanel eller kardemumma över. Den här goda, riktigt maffiga och lättgjorda gluten- och mjölkfria kakan har jag gjort flera gånger, både som äppelkakaoch som bärkaka med havtorn
Här har ni äppelkakan som blivit en av höstens bästa fikafavoriter på Solhaga. Den gör vi snabbt och lätt genom att blanda en halvliter lättvispad grädde med ett par matskedar av vår egen vaniljkräm (recept här)
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj ochkanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Vispa ägg och äggulor pösiga och ljust kolafärgade tillsammans med sockret. Riktigt maffig blev kakan, som mycket väl klarar att stå på egna ben, men som smakar extra gott med vaniljsås, glass eller en klick grädde
Den senaste veckan har gått i äppelkakans tecken här hemma. Det är varma filtar, stora koppar te, och friska morgonpromenader, med väggrenen kantad av frost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.