1 L
vaniljglass (Sias avlånga burk brukar jag använda)
6
äggvitor
2 dl
strösocker
3 msk
mandelflarn
4
äggskal (halvor ifrån knäckningen)
4 cl
brännbar alkohol
1-2 tändstickor,
beroende på hur snabb man är?
275 grader
duger bra). När det börjar se snyggt ut och marängen stelnat något är det färdigt. Många gräddar med öppen ugnslucka.Jag har aldrig testat. Det fungerar med stängd också. Ta hellre ut den lite för tidigt än försent. Ständig passning. Medan din Glace är au four, förbered några äggskal, fyra jämna halvor. Släck all belysning. Äggskalen ska sedan ställas ovanpå skapelsen, fyllas upp med alkohol och antändas när allt väl står på bordet. Kaffet är färdigt och skådespelet kan börja.
Tag en av tre tårtbottnar, lägg på en plåt, lägg på hallonen och chokladglassen. Kan förberedas innan och förvaras i frysen och därefter bara sättas in i ugnen i 10 minuterChoklad- och hallon glaceaufour, 4
Det är en jättegod efterrätt med två sorters glass inuti maräng och med havrebotten. På nyårsafton så åt vi den festliga efterrätten glaceaufour, eller baked alaska som den också kallas (eller glassbomb som vi kallade den
an gjorde vi glaceaufour med en knäckig havrebotten och hallon. Lossa den försiktigt från formen så att den inte fastnar, men låt ligga kvar i formen och svalna
Man tar en sockerkaksbotten, lägger på bär (vi använder alltid hallon), genomfrusen glass och täcker det hela med marängsmet som man sen gräddar i ugn på hög värme
Här har jag försökt förnya desserten, basen är en rulltårta fylld med hallon och blåbär, två olika sorters glass, en digistivebotten och ett lager vitchoklad
Lägg i de tinade bären och lägg iskall glass över bären. sockerkakssmulor och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form. 225 g frysta hallon och blåbär
Vispa vaniljglassen mjuk och blanda ner daimen. Lägg glassen i formen och täck den med sorbet. Lägg på nästa marängbotten, täck formen med plastfolie och ställ i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.