an gjorde vi glaceaufour med en knäckig havrebotten och hallon. När jag hade hemkunskap i 8. Jag tyckte det var mycket godare än den “vanliga” varianten med sockerkaka
Historien förtäljer inte vem som är den ursprungliga grundaren då många velat ta på sig äran för den men de flesta ledtrådarna går så långt tillbaka som till 1800-talet och tillvägagångssättet är detsamma nu som då. Vispa 3-4 äggvitor med ca 1,5 dl socker riktigt pösigt. 3-4 äggvitor med
Njut av min GlaceAuFour i kvadrat. För mig är Glaceaufour en klassiskt efterrätt från 70 och 80-talet, en härlig kombination av varmt och kallt, mjukt och hårt
Smaka av med lite salt - det gör all skillnad. Efterrätten vi bjöd på i lördags blev en riktig hit. Mycket av den går att förbereda i god tid, vilket alltid är ett stort plus
till Dessert gjorde jag Glaceaufour för första gången. Glaceaufour kallas även för glassbomb eller baked alaska, och är en tårtbotten med glass ovanpå som är täckt i marräng och körd i ugnen
Grädda högst upp i ugnen 275°C tills marängen är gyllenbrun, ca 2-3 minuter. Tina bären. Varva müsli och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form
FacebookE-postGillaGilla Laddar. Glaceaufour betyder glass i ugn på franska språket och var mycket populärt på 70 och 80 talet. Grädda i 225-250 grader varm ugn med grilleffekt till bra färg några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.