Sila av kryddorna och värm försiktigt glöggen och servera med skållade mandlar. Syrlig glögg. Kan även tänka mig att Lucia själv njöt av alla citrusfrukter och granatäpplen på sin tid i Italien
) Och så ska det ju förstås vara en god glögg till advent, det hittade jag också receptet till på en annan helt fantastiskt underbar blogg Jag bara älskar denna glögg och kommer aldrig mer göra någon annan glögg
Tillsätt färsen, ägg,mjöl, glögg, kalvfond, salt och kryddor. ½ dl glögg. Täck med aluminiumfolie och grädda pastejen i nedre delen av ugnen i ca 90 minuter
Igår lade jag ut ett recept på praliner med Caramel Tooffie och idag är det praliner med smak avgranatäpple och jag måste säga att de blev mycket goda (Mums)
Dessa ska se ut som snöbollar är tanken, smakar en härlig blandning av vit choklad, glögg och rom. Tyvker man inte om rom och glögg kan man enkelt utesluta det och ha i lite mer grädde
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.