Det som oftast fått stå till buds har varit saftglögg eller läsk. Numera är de gamla nog att få dricka alkohol men fortfarande är det flera tillfällen då det inte passar att dricka glögg med alkohol i varken för oss eller dem
Jag tänkte göra lite egen glögg, men har inte hunnit med i dessa bråda dagar. Ja jag ska inte sätta någon vinglögg, utan en lite nyttigare alkoholfri, så att både jag och min dotter kan smaka den på söndag vid vår mysstund och adventsfika
Och bättre blir det idag ska det bakas lussebullar med min kompis Ellenor, ska även göra matlådor, korrekturbaka mazariner för en annan bloggs kommande kokbok, sukta över alla godisar jag ska göra till jul och så ska jag testa att göra ett annat tilltugg till glöggen
Ett superenkelt tilltugg till glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Använd en färdigköpt pepparkaksdeg eller kanske en egen som gjorts tidigare och hyvla bara tunna pinnar med osthyvel som sedan snabbt gräddas i ugn
Krossa kardemummakärnorna och kryddnejlikorna. Dela pomeransen och ingefäran i bitar. Blanda alltsammans i en kastrull och låt sjuda under lock ca 45 minuter
Glöggmys på första advent. Vi har gjort vår egen glögg på granatäppeljuice och äppeljuice. Det här blir en kryddig och ganska torr alkoholfriglögg som kan njutas av hela familjen