Du kanske också gillar. Ingen bakelse i världen slår väl en hederlig semla. Därför är det väl inte mer än rätt att det ska finnas en semla som även glutenfria fikaivrare kan njuta av, så här års
15-20 st. 150 g smör (INTE margarin). 3 dl röd mjölk. 50 g jäst (röd). 1 dl socker. 1/2 tsk salt. ca 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
Fyll varje semla med fyllningen. Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Själva semlebullarna gjorde jag tidigare i veckan, när de nybakade bullarna svalnat så packade jag in dem i påsar och lade dem i frysen
Jag tycker om att äta enligt GI-metoden. Dessutom gick det väldigt snabbt att tillaga. Det är inget jag gör dagligen, men några gånger i veckan blir det
Gjorde GI plättar till lunch. Så gott med rårörda jordgubbarRecept. till 4 personer4 ägg vispas med 1 dl grädde1 msk fiberhuskLåt stå en stundStek i plättlagg eller klicka ut plättar i en stekpanna
Bakade lite härligt mumsiga semlor idag. Så gott, passar ju bra nu när det snart är fettisdagen imorgon, självklart skall det vara mycket mandelmassafyllning i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.