Redan förra året tog jag fram ett recept på saffransdeg utan kesella. Jag tycker inte att den laktosfria kesellan är speciellt bra och utan den blir dessutom bullarna mycket lättare
Häll sedan i resten av ingredienserna och rör ihop. Kokosbollar (5 st). 5 dl kokos. 1 msk honung. Gör 5 stycken bollar, tänk på att göra dom så kompaktsom möjligt då det lätt faller isär. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Kokosbollar (5 st). 5 dl kokos. 1 msk honung
Idag lagar vi lite enkel vardagsmat, kycklingfilé med svamp, zucchini, tomatoch härlig smält ost. För att lyckas få filén riktigt saftig och smakrik ska du både steka den, så den får fin färg och ugnssteka den försiktigt så den blir klar i mitten
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt kvargen och rör ihop till en deg. Nyttiga scones (4 st). 2 dl dinkelmjöl fullkorn. Dela upp den i 4 delar och göra bollar av dom, platta sedan ut dom på en plåt. Nyttiga scones (4 st). 2 dl dinkelmjöl fullkorn
matblogg,. Vi experimenterar mycket i köket, och när vi bakar gör vi det nästan alltid glutenfritt. För att få upp proteinhalten lite men fortfarande hålla det veganskt, så använde vi sojamjöl, vilket är fullt av protein
Fröiga sojakex. Ovanpå. sesamfrö (bild nedan) eller loppfrö (bild ovan). Blanda torra ingredienser, tillsätt oljanoch det kokande vattnet, rör omordentligt tills det blir en tjock smet
OSTGRATINERAD VITKÅL. Putsa vitkålshuvudet, dela det i fyra klyftoroch skär ut stocken. Skär klyftorna ett par gånger tvärs över ochkoka kålen i lättsaltat vatten
Gräddkokt vitkål eller spetskål ochsavoykål för det funkar med nästan alla kålsorter. Nu när kålen är riktigt färsk är det ju supergott med den späda gröna kålen
Var lite orolig vilken mat det skulle bli. Idag var jag inbjuden till ett jobbmöte med middag. Men otroligtnog hade hela gänget som jag var på möte med börjat med ISO/GI, så dom hade beställt en GI-buffé