Koka upp vatten och grädde med fond, häll över kålpuddingen. soja, salt och peppar. Tänkte jag skulle titta in och ge er receptet på kålpuddingen jag gjorde igår
Och det bästa med hela kålgrejen är att även ekologisk vitkål är snorbilligt. Stek den i smör utan att den tar färg, bara börjar bli sådär härligt blank och fin
Älskade husmanskost, älskade kålpudding, enkelt att tillaga och så vansinnigt gott att äta. Dela kålhuvudet, skär bort roten på vitkålen, skär ned kålet i små tärningar
Kålpudding gör jag inte särskilt ofta här hemma, men nu fick jag äntligen till det. Det bästa med vitkål är att den är billig, räcker länge och det finns många alternativa maträtter man kan göra med den
(Inte som vanligt bröd, utan som en blandning mellan mjuka kakor och bröddeg. Rör ihop bakpulver och de olika mjölsorterna, fast bara hälften av vetemjölet, i en stor skål
Soja innehåller marginellt med gluten, men vid svår intolerans kan glutenfri soja användas. Det beror nog på att jag inte lagar kålpudding på riktigt samma sätt jämt, utan mer på ett ungefär
Smält smöret i en stek panna, finhacka lök, stek löken i smöret och tillsätt sedan köttfärsen. Häll upp creme fraiche, grädde och ägg gula i en kastrull, rör runt väl
Kålpudding. Inte så att jag åt det på en restaurang, utan en av tjejerna jag bodde tillsammans med hade besök av sin föräldrar och mamman tog då med sig nedfrusna kåldolmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.