Fördela detta över crémem fraische-täcket till ett så jämnt lager som möjligt. Just nu skulle jag bara vilja veta om loppet verkligen är helt kört, eller om det faktiskt finns en mikroskopisk chans att vi kommer iväg till London på fredag
Nu har jag och L avnjutit ännu en god lördagsmiddag, antingen är L tålmodig och säger inte vad han tycker eller så gillar han min mat… hoppas på det sistnämnda
Kör basilika och persilja i mixer och rör droppvis i vinäger och olja. Det hela är helt rätt och slätt en kotlettrad där benen har skurits bort från köttet och som på så vis fått ett lite finare namn, smart av handeln eller hur
Ingredienser. Köttfärsen kan man i princip laga till efter tycke och smak, men se till att den inte blir allt för såsig, den bör ha en hyfsat fast konsistens, jag brukar välja dessa ingredienser
Vänd och grilla den andra sidan tills det tränger upp köttsaft på ytan. Lägg dem i matberedare eller mixer tillsammans med matlagningsyoghurt, persilja och vinäger, mixa slätt och smaka sedan av med salt och peppar
Vi grillade fläskytterfilé i helgen och jag passade på att göra något riktigt gott till efterrätt. Det blev en hallonmoussetårta med chokladbotten och den kommer jag absolut göra igen
Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningenbygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
I senaste numret av "Lantliv mat&vin" hittade fru M ett drinkrecept med rabarbersirap som lät väldigt gott, vi har gjort rabarbermojito några gånger tidigare och den gillar vi ju, så självklart ville vi prova en rabarberspritzer
Ett nytt favorittillbehör som jag kommer att göra många fler gånger i framtiden. Här kommer det utlovade receptet på den fantastiska röstirulltårta som vi serverade till linsbiffarna som ni fick recept på igår (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.