En måste-rätt. Det står stora gambas, men vi använde vanliga frysräkor (förlåt igen, chef. Äntligen fick vi fram receptet och herregud vad gott det blev
När oljan börjar koka tillsätts vitlöken och den spanska pepparn. Gambas al Ajillo 6 tapasportioner. 3-4 tunnt skivade vitlöksklyftor. 3-4 tunnt skivade vitlöksklyftor
Liten bit av en chilli peppar (piri-piri helst). Först och främst lägger du i 2 st serverings ungsformar i ugnen (av lera om möjligt) i ca 150 grader så att de blir värma
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. 1-2 hackade vitlöksklyftor. 1-2 hackade vitlöksklyftor
Potatis som är kokt, kyld och uppvärmd har lågt GI (glykemiskt index) till skillnad från kokt potatis som serveras direkt ur kastrullen som har medelhögt- till högt GI beroende på sort
Det finns olika varianter på den klassiska läskande vindrinken men det här är vårt eget enkelt favoritrecept på spansk sangria som smakar underbart gott och den drickan är en av varm vår- eller sommardag absoluta favoritdrycker
Faster Anne-Majs galet goda Mojo Rojo. Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
I helgen gjorde pappa en fantastiskt god middag - spansk Paella. Paella är en spansk risrätt och man kan variera ingredienserna i den, i vår hade vi räkor, musslor, chorizo och kyckling
3-4 vitlöksklyftor. 1 dl spansk olivolja. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunnt. Värm oljan i en ugnssäker serveringsform på spisen eller i ugnen på hög värme
Här delar jag med mig av något jag åt flera gånger som liten har du ingen tryckkokare bör den koka i ca 2-3 tim. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong. Låt koka länge tills köttet blir mört, cirka 2-3 timmar helst längre. 3- 5 palsternackor
Skala potatis och lök. Tärna potatisen och hacka löken. Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka
Skiva korven. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Stek potatis och lök på svag värme i en stor stekpanna med olja tills allt är mjukt
Spansk potatisomelett med ost och lök. Spansk potatisomelett med ost och lök. ca 2 - 3 krm salt till potatisen samt ytterligare ca ½ tsk till omelettsmeten. Ha på 2 -3 krm salt och svartpepparn. ca 2 - 3 krm salt till potatisen samt ytterligare ca ½ tsk till omelettsmeten
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Chokladganache 1 1/2 dl Vispgrädde 1 1/2 msk Honung 120 g Choklad (70 % kakaohalt) Mascarponekräm 2 st Ägg 3 msk Strösocker 250 g Mascarponeost Till montering 100 g mördegskakor (typ Brago)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.