1200 g
färsk chorizo (rå) 2 röda paprikor 1 gula paprikor 1 zucchini 800 g potatis 2 gula lökar 2 klyftor vitlök 1 kruka färsk oregano 70 g bladspenat, sköljd 3 dl riven ost, gärna smakrik 1 burk krossade tomater 3 dl vispgrädde olivolja salt, nymalen svartpepparSätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i grova skivor. Skär chorizon i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva zucchinin. Skala och strimla gul lök. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka oreganon. Blanda allt i en ugnssäker form tillsammans med lite olja, salt och peppar. Rosta i ca 20 minuter i mitten av ugnen, ta sedan ut och sänk värmen till 175 grader. Vänd ner bladspenaten och hälften av osten. Rör samman krossade tomater och grädde, krydda med salt och peppar. Fördela tomatblandningen över formen. Toppa med resten av den rivna osten. Tillaga i ugnen tills osten fått fin färg och gratängen satt sig, det tar ca 30-40 minuter. Servera med en god sallad.
Häll över såsen till en treliterskastrull och sätt på medelvärme och låt stå under lock. Här kommer receptet på den underbart goda måltiden jag tillagade i söndags
Tillsätt de rensade räkorna och låt dem fräsa med några minuter, så de blir riktigt heta. Hetta upp, men se till att vitlöken inte blir mörk - då får den bitter smak
Krydda med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera en stund. 1Pensla grönsakernamed olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
För ett tag sedan ville Z ha soppa, i ren Kung Fu Panda-anda Så fick det bli. Jag gjorde i ordning en japansk nudelsoppa med kyckling samt grönsaker och rotsaker med kål för att göra den mer matig
Skölj rot- och grönsaker, tärna squash, strimla paprikan och grovriv moroten. Värm en stekpanna med matfett/olja och låt köttstrimlet fräsa någon minut och tillsätt sedan krossad vitlök
Skiva pepparroten tunt med en mandolin och lägg skivorna som ett täcke ovanpå grönsakerna. När du märker att produktionen av gasbubblorna börjar avta innebär det att pH-värdet börjar sjunka, och då är dags att flytta burkarna till en svalare plats
Men självklart går det bra att dryga ut portionantalet med basmat såsom pasta, ris eller potatismos. Fler matrecept finns under kategorin ”matrecept + tips” som hittas under presentationsbilden i vänster sidokolumn
Lax, grönsaker, bulgur och sallad. Men först ska jag bjuda på receptet på kvällens middag. Lax med chilikeso och ugnsrostade grönsaker (4 personer). 500-600 g laxfile. Sätt in grönsakerna och laxen samtidigt i ca 25 min, eller tills laxen är genomstekt. Ha gärna på grillvärme de sista 3-5 min för att få lite färg på toppingen. 500-600 g laxfile
Kommentarer
camillad-5
Supergod även utan zucchini
Logga in eller Registrera för att kommentera.