Den här soppan med fräscha smaker av citrusfrukter och ingefära kan jag varmt rekommendera. För en matigare soppa, låt lite risnudlar koka med i slutet
En fantastiskt god och färgstark soppa med kraftig smak av rostad paprika. Anledningen till att jag kom på idén att göra denna goda rätt, var ett avsnittav Gordon Ramsay‘s ”Kitchen Nightmares”
Ta fram stavmixern och mixa soppan slät, smaka av med salt och peppar. Ikväll efter en vabbande dag i regn kände jag att det enda rätta var att göra en riktigt mustig soppa till middag
Smaka av med citron och salt. 1. Fräs lök, squash och potatis i smör. Häll på vatten så att det täcker. 2. Tillsätt buljong och koka 10-15 minuter tills potatisen är mjuk
Jag har tidigare gjort puré på den men den här gången blev det en soppa. En av dessa nya "kompisar" är butternutpumpan som kanske inte är den mest kolhydratsnåla grönsaken men som jag ändå äter nån gång ibland
Ikväll kokade jag en soppa utan recept. Havssalt, peppar, curry, chilipulver. Jag hade i ganska mycket chilipulver för att få lite hetta i soppan men det är givetvis en smaksak
Skär morötter och palsternackor i stavar, skär löken i klyftor på en dryg centimeter. Nu till soppan på de överblivna resterna från din tidigare goda middag
Jag gillar ljuset, färgerna, luften och känslan av hopp. Idag får nu stå ut med den gula färgen, denna gång på en soppa som värmer fint i vintermörkret
Mixa soppan slät. Skala potatis och lök och skär dem i skivor. Dela också broccolin i mindre bitar. Låt allt kokas mjukt i buljongen på svag värme, ca 15 min
Soppa tillsammans med några skivor gott bröd är en riktig favorit här hemma. Några av mina favoritbröd är den snabba limpan, långpannebrödet eller rabarberbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.