Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Red avmed maizena tills den får den konsistens du vill ha. Häll stekskyn i en kastrull och gör på samma sätt som ovan
Givetvis är det godast med hemmagjorda köttbullar, så passa på en dag att göra ett stort gäng och gör denna grytan på den, resten fryser ni helt enkelt in till ett senare tillfälle
1Sås1 klyfta vitlök ca 1 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja (du kan minska mängd och ersätta det med vatten om du vill ha en mild sojasmak) 1 dl vatten 2 msk brunt farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
Avslutamed att tillsätta crème fraiche eller grädde i vinet och rör försiktigt runt. Det ska inte vara mycket sås, men se till att det alltid puttrar och inte blir torrt
Är du extra trött eller om du har brist på tid går det alldeles utmärkt att använda sig av färdig lagade köttbullar, dock föredrar jag själv hemlagade från grunden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.