2 liter
vatten med 1 msk salt i en kastrull. Kärna ur och halvera 2 paprikor på längden. Tillsätt paprikahalvorna i vattnet och låt dem sjuda på medelvärme ca 10 min Ta sedan upp paprikorna och låt dem svalna.
1 msk
smör i en stekpanna och fräs löken och moroten på medelhög värme tillsammans med 2 msk tomatpuré och 2 pressade vitlöksklyftor i 5 min Tillsätt linserna, matvetet, ½ dl vatten,
5 min
Ta fram en ugnsplåt och lägg paprikorna på plåten. Fördela grönsaksfräset i paprikorna. Smula sönder
Fyll paprikorna ordentligt med röran. Skär tunt av locket på paprikorna och rensa ur fröhuset. En gång gjorde jag en variant av det här medlinser, grönsaker, lök, fetaost och bulgur, smaksatt med mynta, som mamma och jag delade på
Här har jag en bas på linser och mathavre och det går att smaksatta på massor med olika sätt. När mathavren är färdigkokt, häll bort eventuellt överflödigt vatten och lägg sedan ner linserna direkt i kastrullen
Jag tycker om när paprikorna har mjuknat och känns tillagade. Krydda med salt och cayennepeppar. Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar (behövs inte kokas helt färdigt)
Fylldapaprikor är något som uppskattas väldigt mycket i min familj. De flesta av mina maträtter som jag har delat med mig av här, har jag även gjort i vegetarisk variant, där jag bara har bytat ut kött mot vegetariska alternativ, qourn och soja produkter som tex qornbitar, fileér, sojakorv, köttbullar osv
De flesta av mina maträtter som jag har delat med mig av här, har jag även gjort i vegetarisk variant, där jag bara har bytat ut kött mot vegetariska alternativ, qourn och soja produkter som tex qornbitar, fileér, sojakorv, köttbullar osv
Under tiden kan du skölja paprikorna och dela dem på hälften. Jag älskar de här rätterna där man lägger mat i mat – det ser så vackert och läckert ut i jämförelse med marget och t ex gratängpasta (två slags mat vi äter ofta här hemma eftersom det är något som alla gillar)
Under tiden kan du skölja paprikorna och dela dem på hälften. Jag älskar de här rätterna där man lägger mat i mat – det ser så vackert och läckert ut i jämförelse med marget och t ex gratängpasta (två slags mat vi äter ofta här hemma eftersom det är något som alla gillar)
Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Baka av i 15 min på 200 grader med först lägger du ett ark bakplåtspapper i formen på fyller med torra ärter eller linser
Fäst med tandpetare och bryn filéerna runt om i en stekpanna med smör. Servera med ris och sallad. Skär ett snitt i filéerna och fyll varje filé med 2 salamiskivor och strimlad paprika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.