Fyllda vegetariska paprikor med matvete & linser
Koala's Kitchen
Koala's Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 min
  • 2 paprikor (valfri färg)
  • 1 rödlök 1 morot
  • 1 burk gröna linser (eller så kokar du egna)
  • 1 burk matvete (Zetas)
  • 1 msk oregano
  • 1½ tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fp fetaost
  • 2 liter vatten med 1 msk salt i en kastrull. Kärna ur och halvera 2 paprikor på längden. Tillsätt paprikahalvorna i vattnet och låt dem sjuda på medelvärme ca 10 min Ta sedan upp paprikorna och låt dem svalna.
  • 1 msk smör i en stekpanna och fräs löken och moroten på medelhög värme tillsammans med 2 msk tomatpuré och 2 pressade vitlöksklyftor i 5 min Tillsätt linserna, matvetet, ½ dl vatten,
  • 5 min Ta fram en ugnsplåt och lägg paprikorna på plåten. Fördela grönsaksfräset i paprikorna. Smula sönder

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.