Vi har ätit resterav julmaten på längden och tvären så ikväll ville jag äta något annat men samtidigt känns det dumt att kasta mat när den blir dålig så jag kombinerade ihop en jättegod middag
Eftersom jag misstänker att det är fler än jag som alltid får rester över när jag kokt ris (eller potatis, eller pasta, eller köttfärssås…) har jag sammanställt en bängalista över vad du kan göra om du som av en händelse råkar koka för mycket ris
Tillsätt mjölken och rör noggrant låt stavningen koka upp under omrörning. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Det blev ganska mycket chili con carne över så vi gjorde tacos avresterna med en god Guacamole (avocado, salt, vitlök, gräddfil, chiliflakes) och PineappleSalsa som är så sjukt god
Som tur är behöver man ju dock inte följa recept slaviskt om man inte vill. ) Jag brukar passa på att använda lite “slattar” av choklad, godis, nötter och frön som blivit över
Nya sötsaker av julens resterLiknande bloggposter. Om man inte vill att julen ska vara ända fram till påska kan det kanske sitta fint med några tips på vad man gör av alla överblivna julingredienser
I morgon har vi rester så att det räcker till både lunch och middag tror jag. -Sill i olika varianter-Kokt potatis-Ägghalvor med skagenröra-Ugnsstekt lax-Skagenröra som sås till laxen-Tunnbrödsnittar med salami-Prinskorv och Gustafskorv (köte jag till pappa för att fjäska lite, hihi)-Köttbullar fast järpar tillagade i ugn-Quinasallad med ruccola, rödlök, svarta bönor, lime, tomat, paprika och gur-Supergoda baguetter med valnötter, havregryn och graham (synd att det var ett "på känn"-bröd
Här hemma blir det sällan över men det händer någon gång då och då och vid de tillfällena passar jag på att göra någon typ av pytt där jag blandar ner resternaav blomkålsriset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.