Lasagne på nötfärs med vitt vin, trattkantareller,. Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Låt koka livligt så att alkoholenförsvinneroch god ekfatslagrad vinsmak stannar kvar. Fisk och Skaldjur ⁄ ReceptSkaldjursfond på lyxräkor, grönsaker ochvin
Skar dem i tunna tunna skivor och gjorde ett mönster och la även smulpaj i botten på formen. Lägg i smöret skuret i bitar tillsammans med mjöl och florsocker i en bunke, finfördela allt till en grynig massa
Stek i en stekpanna med smör som fått ordentlig färg, först på skinnsidan neråt någon minut bara och sen ett kort tag med köttsidan neråt, plocka upp ur pannan lägg åt sidan
På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår. Om frukten ska torkas låt den bara ligga på galler i rumstemp tills de torkat
Dela morötterna på längden och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll upp ricottaosten i en bunke och vispa med hjälp av en ballongvisp i det vita vinet
Recept på lättbakade saffransrutor med grädde och lingon och lite annan julkaksinpiration. Håller mig kvar lite i kaklandet och julmarknaden i lördags och ska ge er receptet på lättbakade saffransrutor som ni kan baka i advent
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vin med dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Öppen gryta på kanin, salvia och vitt vinPortioner. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.