Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Igår hade vi min mans bror och fru över på middag och då åt vi fisksoppa till middag och till den serverade vi det här goda fruktbrödetmed rågsurdeg och det var väldigt gott
Sätt in formarna i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta. Blanda de avrunna aprikoserna och russinen med 50 g vetemjöl för att de ska bli lättare att blanda in i degen. Lägg degen i en lätt inoljad plastlåda med lock och låt vila i 60 minuter. Täck över med duk och låt vila i 10 minuter. Smält smöret och pensla 4 avlånga sockerkaksformar eller aluminiumformar med det. Täck med duk och låt jäsa i rumstemperatur i 60–75 minuter, tills degen jäst upp 2 cm över formens kant
Ekologisk Barn- och Familjemat – Filmjölkmed jordgubbsmos. Theres Amrén Filmjölk m jordgubbsmos. Så snabbt och lätt blev det ett jordgubbsmos till den syrliga gammaldagsa filmjölken som kittlar lite på tungan när man äter den
Arbeta degen med degkrokar i några minuter. Blanda samman fänkål och linfrön, bröda sedan formerna med blandningen, men spara undan lite till att ha uppepå limporna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.