Arbeta degen med degkrokar i några minuter. Blanda samman fänkål och linfrön, bröda sedan formerna med blandningen, men spara undan lite till att ha uppepå limporna
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen
Igår hade vi min mans bror och fru över på middag och då åt vi fisksoppa till middag och till den serverade vi det här goda fruktbrödetmed rågsurdeg och det var väldigt gott
Sätt in formarna i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta. Blanda de avrunna aprikoserna och russinen med 50 g vetemjöl för att de ska bli lättare att blanda in i degen. Lägg degen i en lätt inoljad plastlåda med lock och låt vila i 60 minuter. Täck över med duk och låt vila i 10 minuter. Smält smöret och pensla 4 avlånga sockerkaksformar eller aluminiumformar med det. Täck med duk och låt jäsa i rumstemperatur i 60–75 minuter, tills degen jäst upp 2 cm över formens kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.