Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Igår hade vi min mans bror och fru över på middag och då åt vi fisksoppa till middag och till den serverade vi det här goda fruktbrödetmed rågsurdeg och det var väldigt gott
Sätt in formarna i ugnen och spruta in vatten med en blomspruta. Blanda de avrunna aprikoserna och russinen med 50 g vetemjöl för att de ska bli lättare att blanda in i degen. Lägg degen i en lätt inoljad plastlåda med lock och låt vila i 60 minuter. Täck över med duk och låt vila i 10 minuter. Smält smöret och pensla 4 avlånga sockerkaksformar eller aluminiumformar med det. Täck med duk och låt jäsa i rumstemperatur i 60–75 minuter, tills degen jäst upp 2 cm över formens kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.