2 min
Tillagningstid Totala tiden 2 min Den här morgonen var en sådan morgon som man inte vill stå i köket och greja i 20 minuter innan man kan sätta sig ute och njuta av fågelsången och det underbara sommarvädret medan man äter sin frukost. Har ni tänkt på att av någon anledning smakar alltid maten när man äter ute så fantastiskt mycket bättre. Vi är lyckligt lottade för just nu har vi fått mängder av jordgubbar ute i vårat jordgubbsland. Lillan som under två veckors tid klämt i sig en skål jordgubbar, motsvarande 1 L, varje kväll har nu börjat att tröttna något lite på jordgubbar och lämnat kvar en handfull vilket var alldeles lagom att förgylla frukosten med. Så snabbt och lätt blev det ett jordgubbsmos till den syrliga gammaldagsa filmjölken som kittlar lite på tungan när man äter den. En perfekt start på dagen. <3 Hoppas att ni alla har en skön dag! Författare: Mejas Mat Recept typ: Frukost Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 1 Ingredienser Bebis: 1 dl filmjölk/yoghurt 5 jordgubbar Vuxen: 2 dl filmjölk/yoghurt 8 jordgubbar ev. lite honung Instruktioner Skölj av jordgubbarna och ansa dem. Mosa jordgubbarna med gaffeln till ett mos. Häll upp fil i en skål och häll över jordgubbsmoset. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt.Skulle man mot förmodan få något till övers kan man blanda samman allt och frysa in och äta som glass senare under dagen. 3.4.3177
Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Täck med aluminiumfolie efter halva tiden så de inte blir för mörka. 5 dl filmjölk. Smält smöret och blanda medfilmjölken, värm till 37 grader (fingervarmt). Baka ut till två limpor på en plåt med bakplåtspapper, jäs 40 minuter till. 5 dl filmjölk
Häll filmjölken över jästen och rör om så jästen löser sig. 5 dl ljummen filmjölk. Arbeta degen kraftigt i bunken, 4-5 minuter med maskin, ca 8 minuter för hand. 5 dl ljummen filmjölk. 4-5 minuter med
Det finns många olika sorters kebabsåser och här kommer ett recept med bas av filmjölk. Köpte färdiga pizzakit och skar kycklingfiléer i tunna skivor och kryddade köttet med kebabkrydda
Häromdagen bakade jag bröd och tog med till jobbet. För en gång skull så skrev jag ner alla mått på en gång, så nu har jag ett recept att dela med mig av
Prova att äta det med lite mögelost eller någon riktigt god lagrad ost. 5 dl filmjölk. 5 dl filmjölk. Detta är världens enklaste bröd att göra och så gott
Häll filmjölken över jästen och rör om så jästen löser sig. Arbeta degen kraftigt i bunken, 4-5 minuter med maskin, ca 8 minuer för hand. 5 dl ljummen filmjölk
Täck med plast och låt vila i två timmar. Platta ut, pensla med vatten och doppa i rågmjöl. 500 g filmjölk 375 g stenmalt rågmjöl 20 g jäst Steg 2. Blanda filmjölkenmed första mängden mjöl och jäst och låt stå i 24 timmar. 500 g filmjölk 375 g stenmalt rågmjöl
För ett tag sen bakade jag ett riktigt gott och enkelt filmjölksbröd som jag lade ut på instagram men jag missa nog att lägga ut receptet, här kommer det i alla fall, perfekt till helgfrukosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.