Filmjölk med jordgubbsmos
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • fat
  • 2 min Tillagningstid Totala tiden 2 min Den här morgonen var en sådan morgon som man inte vill stå i köket och greja i 20 minuter innan man kan sätta sig ute och njuta av fågelsången och det underbara sommarvädret medan man äter sin frukost. Har ni tänkt på att av någon anledning smakar alltid maten när man äter ute så fantastiskt mycket bättre. Vi är lyckligt lottade för just nu har vi fått mängder av jordgubbar ute i vårat jordgubbsland. Lillan som under två veckors tid klämt i sig en skål jordgubbar, motsvarande 1 L, varje kväll har nu börjat att tröttna något lite på jordgubbar och lämnat kvar en handfull vilket var alldeles lagom att förgylla frukosten med. Så snabbt och lätt blev det ett jordgubbsmos till den syrliga gammaldagsa filmjölken som kittlar lite på tungan när man äter den. En perfekt start på dagen. <3 Hoppas att ni alla har en skön dag! Författare: Mejas Mat Recept typ: Frukost Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 1 Ingredienser Bebis: 1 dl filmjölk/yoghurt 5 jordgubbar Vuxen: 2 dl filmjölk/yoghurt 8 jordgubbar ev. lite honung Instruktioner Skölj av jordgubbarna och ansa dem. Mosa jordgubbarna med gaffeln till ett mos. Häll upp fil i en skål och häll över jordgubbsmoset. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt.Skulle man mot förmodan få något till övers kan man blanda samman allt och frysa in och äta som glass senare under dagen. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.