Frozen cheesecake med hjortronkompott
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 kex, t ex digestive
  • 180 g smör
  • 11 nypa salt
  • 1250 g frysta hjortron
  • 1125 g socker
  • 11 vaniljstång
  • 14 äggulor
  • 11 dl strösocker
  • 10,5 dl vatten
  • 13 tsk vaniljsocker
  • 14 dl vispgrädde
  • 1400 g färskost
  • 1 Botten15 kex, t ex digestive 80 g smör 1 nypa salt
  • 1 Kompott250 g frysta hjortron 125 g socker 1 vaniljstång
  • 1 Cheesecake4 äggulor 1 dl strösocker 0,5 dl vatten 3 tsk vaniljsocker 4 dl vispgrädde 400 g färskostBotten
  • Förbered en springform (ca 24 cm i diameter) med bakplåtspapper i botten. Bryn smöret. Mixa kexen till smulor. Blanda smöret i smulorna och rör runt. Häll i hälften av smulorna i formen och tryck till lite lätt, ställ i frysen. Spara de överblivna smulorna i bunken. Kompott
  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm hjortron, vaniljfrön och -stång försiktigt i kastrull tills de börjar släppa vätska. Häll i sockret och låt koka i 10 min. Plocka upp vaniljstången och ställ svalt. Cheesecake
  • Vispa grädden i en bunke. När den är lättvispad, tillsätt färskost och vispa till en jämn konsistens. Koka upp strösocker och vatten, sockerlagen ska bli 118 grader. Vispa upp äggulor på högsta hastighet. Häll 118 grader varm sockerlag över äggskummet och vispa tills det svalnar. Blanda i färskostvispet i de vispade äggulorna. Fyll i springformen till hälften med cheesecake-smeten, toppa med de sista kexsmulorna och häll sen på resten av smeten. Frys i 2-3 h. Servering
  • Häng av hjortronen för att bli av med vätskan. Ta ut cheesecaken och låt temperera något. Lägg på kompotten och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.