Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecakemed smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Hacka daimen och blanda med chokladen. Kladdig kladdkaka med Polly-godis (en kaka). Den här gången fick ett täcke av mjölkchoklad och Daim toppa kakan, en klick grädde eller glass är ju så gott
Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken. Denna helgen inleddes med inget mindre än bröllop minsann, men mer om det alldeles strax
frozencheesecake,. Den här cheesecaken bjöd vi på som efterrätt när vi hade vår koreanska grillkväll här hemma och den var en god och kall avslutning på middagen
Ett bra sätt att kunna förbereda en efterrätt några dagar innan är att göra en fryst cheesecake. Lägg digistivekexen i en plastpåse och kavla över med en kavel
Detta recept som ger de godaste bullarna med mycket vanilj- och kardemummasmak måste ni prova. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna i mjölken tillsammans med vaniljstången och hälften av sockret
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor vitt och fluffigt med elvisp eller köksmaskin. 200 g mörk choklad (70%)Värm ugnen till 175 grader med varmluftsugn. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form, ca 30*20 cm med bakplåtspapper (fukta gärna händerna med lite vatten när du trycker ut smeten så är det inte lika kladdigt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.