Frozen cheesecake
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 175 g Arla® Svenskt Smör
  • 13 ägg
  • 11½ dl strösocker
  • 11 krm vaniljpulver
  • 1400 g Arla® färskost naturell
  • 12 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 11 ask färska hallon, ca 125 g
  • 1½ kruka citronmeliss
  • 1 Receptet gäller för 14 bitar Botten: 15 digestivekex 75 g Arla® Svenskt Smör Fyllning: 3 ägg 1½ dl strösocker 1 krm vaniljpulver 400 g Arla® färskost naturell 2 dl Arla Köket® vispgrädde 1 ask färska hallon, ca 125 g ½ kruka citronmelissMixa eller krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • 1 Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt i en bunke. Rör ner färskosten.
  • 1 Vispa grädden löst. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd först ner grädden och sedan vitorna försiktigt i färskostsmeten. Häll smeten i formen. Täck med plastfilm och låt stå i frys minst 4 tim.
  • 1 Ta ut cheesecaken ca 15 min innan servering. Garnera med hallon och blad från citronmeliss.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.