Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkycklingmed sötsur sås
Torrblanda kryddorna medkycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader. Vänd kycklingen i mjölet rikligt, lägg dom vända bitarna i oljan och låt koka i 25 min. 1 kyckling
Igår blev det kycklingspettmed jordnötssås till middag, såsen blev väldigt god. Kycklingspett. Skala och finhacka vitlöken och stek i olja tillsammans med curryn i någon minut
Testa om oljan är tillräckligt varm med en lökbit. Se till att ha ett lock att lägga över oljan om den skulle fatta eld (försök EJ släcka olja med vatten - då exploderar den)
När jag var gravid med Zack så åt jag chili cheese bollar nästan varje dag och då jobbade jag rätt så nära Burger King och gick förbi där varje dag (som var dom enda som hade dom då, men nu finns dom på betydligt fler ställen)
Smaka av med salt o peppar. En välsmakad söndagsmidda Till 4 pers4 kyckling fileer3 dl CF1 dl mjölk1 tsk curry2 tsk sambaloklek1 dl mango chutneySalt,peppar o paprikapulverOlivolja till stekningRis och broccoli till serveringSkiva fileerna mycke mycke tunt o fint, salta o peppra bitarna o stek dom i olivolja. 4 kyckling fileer
Nu var det ett tag sen jag gjorde något medkycklingklubbor eller kycklingben. När jag öppnade frysen i morse för att se och bli inspirerad av det som fanns så hamnade kycklingbenen direkt i blickfånget
Friteradekycklingstavar och kall chilisås som stavarna kunde doppas i. Dem här kyckling stavarna är jätte goda att servera i en krispig sallad med lite grönsaker och sweet chili sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.