Jan Erik

Jan Erik

  • 13 Recept
Favoritter
Knuts frestelse

Knuts frestelse

jansson. Börja med att skala potatisen och skär den i längder som när man gör trad. Bryn köttfärs och hackad lök tills färsen är genomstekt, blanda ner svampen och ev paprikan och kryddorna låt fräsa en stund
Kokosmakroner 3

Kokosmakroner 3

Jeg har lagt ut oppskrifter på kokosmakroner før, og da jeg skulle bake i dag la jeg merke til en oppskrift på baksiden av posen med kokosmasse
Vegansk soppa och ögongodis

Vegansk soppa och ögongodis

Jag antar att diskussionen tog sin början när både jag och K uttalade oss om Justin Timberlake har babyface och är inte alls snygg - folk tappar ju nästan hakan när man kastar ut sådana påståenden (uppenbarligen)
Kentucky friterad kyckling

Kentucky friterad kyckling

lägg ner en bit vitt bröd i oljan. salvia och timjan). Vänd kycklingen i mjölet rikligt, lägg dom vända bitarna i oljan och låt koka i 25 min
Klassisk fransk löksoppa

Klassisk fransk löksoppa

Fräs löken länge i olivoljan, 15-20 minuter, tills den blir gyllene men inte brun. 1 ⁄2 dl färsk timjan (eller 1 tsk torkad)
Fransk löksoppa med västerbottensost

Fransk löksoppa med västerbottensost

2 msk torkad timjan. 4 medelstora gula lökar 2 klyftor vitlök 2 medelstora potatisar, mjölig sort 1 msk olivolja 2 dl vitt vin, torrt 2 msk torkad timjan 25 g smör 1 msk socker 1 hönsbuljongtärning, spädd enligt anvisning 1 lagerblad salt och peppar 400 g västerbottenost, riven 4 skivor levain, i bitar
Friterade vannameiräkor

Friterade vannameiräkor

Passa oljan hela tiden. Fiska upp dem och lägg över på en tallrik med hushållspapper att rinna av på (frityroljan kan silas av och användas igen)
Fish and chips – till London, Kalix och tillbaka

Fish and chips – till London, Kalix och tillbaka

(oljan från fiskfriteringen). Värm upp oljan. När oljan har en temperatur på 190 grader släpper jag försiktigt ned en filé i taget. När samtliga filéer ligger i oljan brukar jag räkna med att det tar ca 4 minuter. Värm slutligen upp oljan till 180 grader och fritera stängerna tills önskvärd yta uppstått
Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta med tartarsås.

Ha alltid ett lock till hands, ifall oljan blir för varm. Sänk försiktigt i fisken i den varma oljan. En fisk i taget, annars kallnar oljan
Friterad kyckling med sötsursås

Friterad kyckling med sötsursås

(eller hätta upp oljan). Släpp ner dem i oljan (de kan lätt fastna i fritösens korg så man får putta på dem lite
Friterade potatisskivor

Friterade potatisskivor

När alla potatisskivorna är friterade första gången, lägg tillbaka dom i oljan och ge potatisskivorna en sista omgång straxt innan servering