Pensla på med glazen i slutet av grillningen för bästa resultat. Skala vitlöken och finhacka den och chilifrukten och lägg dem i en kastrull med övriga ingredienser
I går kväll fick vi fint besök av mina föräldrar och med sådant fint besök krävs fin mat. Så det fick det bli, trerätters till och med, även om förrätten kan gå under plockmat
Surdegsbröd som fått rosta i stekpannan med olivolja och vitlök -galet gott. Bygg små pinchos av vitlöksbröd, serranoskinka, soltorkad tomat och fetaost, eller tapenade med ruccola
Jag köper nästan aldrig färdig tacokrydda utan gör för det mesta min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
Halvera tomaterna och lägg på en plåt, Krydda med saltet, peppar och rippla över olivolja. Krydda med salt och peppar, grilla på grillen tills du får en kärntemperatur på 56 grader. 1st rosmarinskvist3dl rödvin1msk oxfond3msk Balsamico 1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn medSalt och pepparRaspa av bladen från rosmarinskvisten och fräs tillsammans med löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamico och låt sjuda sakta i 20 minuter, blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar. Servera med en fräsch sallad och ungsrostad färskpotatis 500g lammrygg
Stek kycklingen i rikligt med smör. De senaste veckorna har jag hittat på enkla rätter att slänga ihop efter jobbet på fredagar… alltså fredagsmys helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.