Väl hemma är det fredagsmys, vitt vin och matlagning med sambon. Lite extra - extra gott. Och för guds skull - glöm inte det viktigaste, ett glas av nått gott
3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar. Häll i musslorna och stormkoka i cirka 3-4 minuter, tills musslorna öppnat sig. 15. 3-4 msk fikonmarmelad. 3-5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 1 röd chili
1/4-1/2 köttbuljongtärning. -Mama Skogly ♥ 1 port. 1/4-1/2 köttbuljongtärning. Vi hade en skiva oxfilé kvar efter nyårsafton, så det blev den här till lunch idag
Därför kändes det som fredagsmys på "riktigt" idag. 1-2 dl blåbär. 1-2 dl blåbär. Då var det fredag igen och första arbetsveckan efter semestern är avklarad
Har ni planerat in nåt gott till fredagsmyset imorgon. 8-10 tortillabröd. 1-2 dl riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter, servera gärna med en sallad och gräddfil. 8-10 tortillabröd
-) Men detta är en lättlagad rätt som kan passa en fredag, men även en dag mitt i veckan. Och för er som undrat om min form så kommer den från Gerbera och är köpt i en Önska-butik
400 g tagliatelle- eller pennepasta. 400 g tagliatelle- eller pennepasta 300 g oxfilé, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak) 2 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner 1 tsk dijonsenap 2 msk soja 1 msk vetemjöl 5 dl grädde (gärna vispgrädde) 1 dl mjölk salt peppar 1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika) smör till stekning olja till stekning
Klart för fredagsmys Så det är bara att hålla ut. 4 personer8 lövbiffar ca 500 gr1 paket bacon1 gul lök1 röd paprika300 gr champinjoner5 dl grädde1,5 msk äkta soja2-3 msk kalvfond1 msk krossad grönpeppar1-2 msk cognacKlippt persiljaGör så här
Någonting riktigt smarrigt till fredagsmyset. Fördela köttfärsen, mozzarellan och oliverna över smördegsbotten och grädda i ca 15-20 minuter, eller tills gyllenbrun
Vispa 1 äggvita till hårt skum, rör ner 2-3 dl riven ost så det blir en fast massa. blogginfo, , ostbollar, lchf, lchf-tips, fredagsmys, recept, mat, ost, snacks 1 äggvita till. 2-3 dl riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.