Frasig smördegsbakelse med äpple och mandel
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor, frysta och tinade
  • 12 äpplen, gärna syrliga
  • 13 g kanel (1/2 tsk)
  • 145 g strösocker (0,5 dl)
  • 1200 g mandelmassa
  • 115 g strösocker (1 msk)
  • 155 g ägg (1 st)
  • 1 florsocker
  • 1 vaniljglass
  • 14 smördegsplattor, frysta och tinade 2 äpplen, gärna syrliga 3 g kanel (1/2 tsk) 45 g strösocker (0,5 dl)
  • 1 Fyllning200 g mandelmassa 15 g strösocker (1 msk) 55 g ägg (1 st)
  • 1 Till servering florsocker vaniljglassBörja med fyllningen. Blanda mandelmassa och strösocker, tillsätt ägg och rör till en slät fyllning. Halvera, kärna ur och skär äpplena i skivor. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga dem med gaffel ca 1 cm in från kanten. Bred på ett tunt lager med mandelfyllning på den naggade ytan. Lägg på de skivade äpplena i ett snyggt mönster. Strö på kanel och strösocker. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg. Låt svalna något och pudra med florsocker. Servera med vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.