Hallonsnittar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1¾ dl strösocker
  • 1125 g smör, kylskåpskallt
  • 11 ägg, kylskåpskallt
  • 12 ½ dl fast hallonsylt
  • 11 dl florsocker
  • 11 msk färskpressad citronsaft eller vatten
  • 1 hallonpulverSätt ugnen på 225 grader. Mät upp mjöl, socker och bakpulver i en matberedare monterad med en kniv och kör till allt blandas. Tillsätt smöret, skuret i tärningar och kör till smulig massa. Tillsätt ägget och kör tills det blir en smidig deg.
  • 1 Dela degen i 2 delar och rulla dem till längder, 30 centimeter långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut en längsgående fördjupning mitt i varje längd. Fyll längderna med hallonsylten. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna i 10 minuter.
  • 1 Rör ihop florsocker och citronsaft till en slät glasyrsmet. Rör i några droppar vatten om glasyren känns för tjock. Ringla glasyren över sylten i längderna, låt kallna. Strö över hallonpulvret. Skär längderna i bitar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.